tag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post2292318504364661092..comments2023-08-19T17:04:36.442+02:00Comments on veggie(s) voor kabouters: SoyabrokkenSabinehttp://www.blogger.com/profile/02121990303681431401noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-38168828448451381442011-06-12T19:21:53.049+02:002011-06-12T19:21:53.049+02:00Bij mijn weten zijn sojabrokken een soort restprod...Bij mijn weten zijn sojabrokken een soort restproduct bij het maken van sojamelk (allé, dat is wat ik altijd hoor vertellen).<br />Ik gebruik ze meestal als vleesvervanger in 'klassieke' veggie spaghettisaus. Ook in witte saus of currysaus zijn ze héérlijk!<br />Ik week ze een kwartiertje voor (in lauw-warm water met een scheut sojasaus) en laat ze dan ook nog wel ongeveer 10 minuutjes mee koken, zodat ze ook vanbinnen helemaal zacht zijn. Vooral bij de tomatensaus is het het lekkerste als je ze er al heel snel (samen met de groentjes) bij doet, zodat ze alle smaken kunnen opnemen.<br />Wij kopen ze met de JNM in grote hoeveelheden aan voor op de kampen. Meestal, als er overschot is, koop ik de mijne daar over.Wilde Dingenhttps://www.blogger.com/profile/09508287676643270788noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-3356753457286923862011-03-11T10:35:17.503+01:002011-03-11T10:35:17.503+01:00voor de dochter gemaakt en goedgekeurd door het he...voor de dochter gemaakt en goedgekeurd door het hele gezin:<br />ebly met worteltjes, prei en sojabrokjes, peterselie erbij en afkruiden met gemalen koriander<br />simpel en lekker<br />*sojabrokjes 25min geweekt in gebrande ui bouillon (uien lekker bruin bakken, water erbij en laten inkoken + zeven)<br />smakelijk<br />groet<br />JillAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-40732535093352473582011-02-19T22:52:17.252+01:002011-02-19T22:52:17.252+01:00Thanks Maman Verte. Ik ken het wel degelijk kwam i...Thanks Maman Verte. Ik ken het wel degelijk kwam ik achter. Ze hebben het hier bij de supermarkt zelfs. Ik gebruik het als vervanger voor gehakt, in een pastasaus bijvoorbeeld. Je hoefde deze versie niet te koken, even weke in kokend water en je kon ze zo gebruiken. Ze hadden een redelijk sterke smaak, dus het moest wel in een smaakvolle saus.Karienhttps://www.blogger.com/profile/07030460465762682810noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-5736384668315402972011-02-14T19:31:59.042+01:002011-02-14T19:31:59.042+01:00Karien, kijk hier eens
http://www.soyfoods.com/so...Karien, kijk hier eens <br />http://www.soyfoods.com/soyfoodsdescriptions/TexturedSoyProtein.html<br />in het Engels TVP of TSP volgens mij....<br />Veel groetjes en ik hoop dat je af en toe wat kan rusten????<br />Maman VerteMaman Vertehttps://www.blogger.com/profile/02376653941683991661noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-38872480721842856632011-02-14T18:51:02.640+01:002011-02-14T18:51:02.640+01:00Wat zijn sojabrokken precies? Ik ken ze niet. Uit ...Wat zijn sojabrokken precies? Ik ken ze niet. Uit de reactie hierboven begrijp ik een soort geconcentreerd soja eiwit? zijn ze hard, zacht, wat moet ik me er precies bij voorstellen qua smaak?<br />Ik zal eens kijken of ik ze ergens kan krijgen.Karienhttps://www.blogger.com/profile/07030460465762682810noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-76702649266246657062011-02-13T22:17:34.226+01:002011-02-13T22:17:34.226+01:00Ik adviseer je heel voorzichtig met geisoleerde so...Ik adviseer je heel voorzichtig met geisoleerde soya eiwit om te gaan. Net zoals bijna alles wat geraffineerd is, is geisoleerde soya eiwit niet gezond tenzij je het met mate gebruikt (dus zeker niet elke dag!).<br />http://www.myvegancookbook.com/blog/?p=117<br /><br />Tofu en tempeh zijn dus een betere keus, en ook nog eens vrij goedkoop.Julia Mayhttps://www.blogger.com/profile/10719094738036633581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-72546817686914277952011-02-13T21:16:20.477+01:002011-02-13T21:16:20.477+01:00o ja,
en bij Terrasana in Antwerpen heb ik die al...o ja, <br />en bij Terrasana in Antwerpen heb ik die al zien liggen!<br />Ik ga ze dan toch ook maar weer eens kopen !<br />Groetjes!!<br />MVMaman Vertehttps://www.blogger.com/profile/02376653941683991661noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-2259782785890755892011-02-13T19:20:19.149+01:002011-02-13T19:20:19.149+01:00wij hebben ze laats gebruikt in de Bami en vonden ...wij hebben ze laats gebruikt in de Bami en vonden het alle 4 lekker. Hadden ze net zoals jij al schrijft ook gemarineerd en toen klein gesneden en even opgebakken als poulet. Was voor ons voor herhaling vatbaar.Ook wij beginnen net met het gebruiken van sojabrokken dus meer recepten is ook hier welkom. Gr. Cisca, ServieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5637714056073213803.post-21143179794655121112011-02-13T15:54:27.302+01:002011-02-13T15:54:27.302+01:00Ik ben geen fan van sojabrokken, maar dat komt met...Ik ben geen fan van sojabrokken, maar dat komt met name omdat ik het juiste recept nog niet ben tegengekomen.... Ga snel die van jou proberen!HOEPZIKA !https://www.blogger.com/profile/09772080677057775213noreply@blogger.com