zondag 7 februari 2010

kinderlasagne

Nodig:
6 a 8 lasagnevellen (ik gebruik er die niet moeten voorkoken, vind ik makkelijkst)
1/2 pompoen
3 dikke grote wortelen
1 klein blikje tomatenpuree
1 klein kopje groentenbouillon
1 ui
1 pakje seitan
wat boter, bloem,nootmuskaat, peper en melk (of soyamelk) voor de bechamelsaus.

Heel simpel: uitje snipperen en opstoven, pompoen en wortel in blokjes bijdoen. De bouillon toevoegen en een kwartiertje laten pruttelen. Seitan in kleine stukjes erbij doen en de tomatenpuree, nog eens een minuutje of tien pruttelen (maak intussen een bechamelsausje)

Daarna even de mixer grofweg door de pompoensaus, niet te fijn maken. (Je kan ook seitangehakt kopen en dit na het mixen toevoegen) en verdelen in een ovenschaal.
Laagje saus, laagje lasagne (x3) en bovenop de bechamelsaus. Je kan in de bechamel nog wat parmesaanse kaas doen, of bovenop nog iets van kaas, whatever you like.
Nog een 20-tal minuutjes in de oven en... smakelijk!

Deze hoeveelheid in voldoende voor 2 grote volwassenenporties of 1 normale volwassenenportie en 3 kinderporties. (ongeveer)
Het werd hier zeer gesmaakt door mezelf en de kadeekes :-)

6 opmerkingen:

 1. oh klinkt heerlijk,maar seitan dat kan ik hier nergens kopen inde super hoor....(helaas)
  maar gewoon zonder seitan zal het ook wel smakelijk wezen denk ik....misschien tarly er door heen voor de bite....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmm... ja idd, seitan is niet overal makkelijk verkrijgbaar, zeker de lekkerste niet.
  Misschien moet ik eens zelf seitan maken en dan uitleggen hoe dat moet (als het bij mij gelukt is, ik heb het nog nooit gedaan, maar heb wel vrienden die het me kunnen tonen/uitleggen)
  Ik weet niet wat tarly is eigenlijk, maar bv wat quorngehakt of tofugehakt kunnen ook wel denk ik (hoewel de seitan het wel een specifieke hartigere smaak geeft om het zoet te compenseren van de groenten)
  Ik doe er zeker een eiwitbron bij omdat ik zeker wil zijn dat ik van alle voedingsgroepen ingrediƫnten in mijn maaltijden heb zitten voor de kinderen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een fijne blog. Hier iemand die echt vaker vegetarisch zou willen eten, maar altijd een soort blokkade heeft. Hopelijk kunnen deze recepten mij helpen, want het ziet er aanlokkelijk uit. Zeker voor pietluttige kinders :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammie, is het alleen voor kinderen bedoeld? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen