vrijdag 13 november 2009

veggie-vent met preipuree


aardappelpuree met prei maak je zo:
-prei stomen en fijn maken met de mixer, zodat de prei niet dradig blijft. Aardappelen koken of stomen en samen met de prei stampen tot puree, daarbij een beetje olijfolie doen en wat nootmuskaat.

De veggie-vent dan:

nodig: quornstukjes (of stukjes tofu als je een volledig plantaardig gerechtje wil)
sojaroom
citroen(sap)
peper en zout
een tas groentenbouillon
een doosje champions
vetstof
bloem

Warm de vetstof op in de pan en doe er enkele lepels bloem bij. Wanneer dit een papje is geworden voeg je geleidelijk aan de bouillon toe. In een andere pan bak je de quorn-stukjes en de fijngesneden champions. Doe de quorn en de champions bij de saus en voeg een pakje sojaroom toe. Breng op smaak met peper en zout en citroensap.

Je kan dat heel flink eten:


Je kan dat met je handen eten*:


Of je kan weigeren dit te eten, zoals Ubi, maar die heeft wel al enkele dagen de neiging om niet meer te willen eten. Alles wat geen pannekoek of melk is, krijgt dezer dagen niet eens een kans bij hem. Heel jammer... ik hoop dat het overwaait.* uiteraard worden kindjes hier aangemoedigd om met bestek te eten en niet met de handjes. Dat gaat de ene dag al wat vlotter dan de andere.


1 opmerking:

  1. Dit stond al zo lang in mijn "to make" lijstje en het is er eindelijk van gekomen. Het was echt superlekker, een echte aanrader!! Volgens mij beseffen vleeseters niet eens dat ze geen kip eten :)

    BeantwoordenVerwijderen