dinsdag 12 januari 2010

broccolipuree met ballekes in tomatensaus


Aan sommige vegetarische schotels zie je echt niet dat ze geen vlees bevatten.
Ballekes in tomatensaus is zo een klassieker die alle kindjes lusten en die heel makkelijk vegetarisch te maken is.

De ballekes kan je kopen, mijn persoonlijke favoriet: garden gourmet-balletjes uit Delhaize, de Aldi heeft er ook, maar die zijn veel droger en in grote natuurvoedingswinkels zal je zeker ook wel wat vinden.
Je kan ze ook zelf maken. Gebruik daarvoor de basis van de linzenboulletjes maar maak ze wat kleiner, of maar ze volgens dit receptje.

Ik probeer in elke maaltijd twee soorten groenten te voorzien, om mijzelf en de kinderen alle nodige vitamientjes en mineralen te geven. Dat is niet noodzakelijk, maar ik voel mij daar het beste bij.
In de tomatensaus doe ik daarom naast tomaat ook verse paprika en champions en in de puree broccoli, wat een supergroente is.
Heel erg lekker deze combinatie, en dat vonden de kindjes ook.

5 opmerkingen:

 1. Hier waren de linzenbolletjes geen succes. Wij eten ook nooit gewone balletjes (omdat ik geen gehaktmens ben) en vermoedelijk aten ze eerder met hun oogjes. De overblijvende balletjes verwerkte ik in een pastaschotel en dat bleek wel succes te hebben. Zo zie je maar! ;-)

  Mmm, broccolipuree!! en jij haalt er speciaal jouw versierzak voor boven! Sjiek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar dat lijkt me lekker. Ik ga dit ook eens proberen.Bedankt voor het recept!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Here were the lentil balls unsuccessful. We never eat regular balls (because I'm not a man chopped) and probably ate before their eyes. I processed the remaining dumplings in a pasta dish and it did appear to be successful. You see!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow nice recipes..i will try this at home.Please added more recipes..thanx.

  BeantwoordenVerwijderen