donderdag 18 februari 2010

Balletjes met zwarte bonen

Een klein experiment met zwarte bonen, dat heel goed is afgelopen.
Met gelijk wat voor soort peulvruchten kan je ze eigenlijk makkelijk en goedkoop maken, deze balletjes.
Ze laten zich lekkerst serveren met een tomaten- of groentensausje.

Recept:


6 el droge zwarte bonen (of andere) een nacht weken in water en daarna een 45min laten pruttelen in kokend water
4 a 5 sneden gedroogd brood fijnmaken met een hakker. (of paneermeel gebruiken)
De gekookte bonen, samen met een eitje, wat peper en zout, en italiaanse kruidenmix mixen, daarna bij dit mengsel het gemalen brood doen samen met 2 eetlepels gemalen amandelen en 2 eetlepels parmezaanse kaas.
Van dit mengsel bolletjes maken en bakken. Als 'de pasta' te droog is kan je wat soyamelk toevoegen, of wat yofu. Is het nog te nat voeg dan wat meer brood of paneermeel toe.

That's it. Simple come bonjour en toch een verantwoorde 'vleesvervanger'.

2 opmerkingen:

  1. Weer een fijn receptje voor niet-groenten-willen-eten-peuters! -dank-

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, toevallig je blog ontdekt! (via de seitanstoverij)
    Ziet er allemaal heel lekker uit!
    Deze balletjes denk ik dat ik op kamp met de jeugdbeweging wel eens uitprobeer bij de kindjes!

    BeantwoordenVerwijderen