dinsdag 26 april 2011

heerlijk ijs en sorbet


Met deze temperaturen mag je jezelf en de kindjes wel eens verwennen met een ijsje. Maar dan graag gezond én lekker én vegan als het kan.
Dit was onze late-night-snack een paar dagen gelden....
De foto is niet zo geweldig, want het was al donker buiten, en fotograferen bij spaarlamplicht geeft zo'n groezelig geel sfeertje....
Enfin,
Wat heb je nodig
 • Diepvriesvruchten (ik gebruik liefst rode vruchten)
 • Diksap (ik gebruik tropisch vruchtendiksap)
 • Een rijpe banaan in optie
 • Sojayoghurt of soja-ijs
 • een staafmixer
 • een microgolfoven
Doe de vruchten in een pot. Zet die even, (de hoeveelheid op de foto zet in 30s in de microgolfoven op 750W). Als de vruchten eruit komen, zijn ze nog altijd bevroren. Dat hoort zo. Dan doe je er een royale geut diksap bij, en de banaan voor een extra romige effect (hoeft niet, kan perfect zonder hoor!)
De mixer erin. Dit lijkt even moeilijk te gaan, maar de microgolven hebben vooral de binnenkant van de vruchten ontdooit. Even doorzetten en doormixen en je hebt....sorbet!!
Ik dien dit op met sojayoghurt ( natuur of met vruchten..), of met soja-ijs. We gingen voor het laatste. Zaaalig, lekker, verfrissend, snel klaar!
Dit bovenstaande recept is geschikt voor kindjes vanaf 1 jaar.

Je kan dit ook met diepvriesframbozen klaarmaken, en dan kan je dit vanaf 6 maanden geven. Dit is een goed alternatief voor de sorbets en ijsjes in de winkel, want het bevat enkel vruchtensuiker (ook uit het diksap). Let er wel op dat het niet té koud is voor je kleintje, en geef er best geen soja-ijs bij. Met een teveel aan soja-yoghurt zou ik ook voorzichtig zijn, omdat je niet té veel eiwitten aan je kindje mag geven, hoewel ze al wel soja mogen op 6 maanden...

1 opmerking:

 1. recept voor lekker veganijs met maar 1 ingredient:
  *snijd een rijpe banaan in schijfjes
  *leg de schijfjes naast elkaar in een bakje en zet in de diepvries
  *een nacht (of enkele uren) laten zitten zodat ze goed bevrozen zijn)
  *zin in ijs? haal de schijfjes uit de diepvries, in de foodprocessor en draaien (hakken) maar
  *een tijdje volhouden...
  *hupsakee, lekker romig ijs
  Echt waar!
  en het werkt ook met avocado =)

  BeantwoordenVerwijderen