Onlangs kwam het boek "Puur en vegetarisch" naar me toe, een kookboek van Tine Tomme en Marijke De Coninck. Wie ooit al eens gaan eten is in het restaurant Avalon in Gent, zal dit boek zeker de moeite waard vinden... Voor de dagen dat je zelf een beetje Avalon wil spelen.
Laatst was er hier zo een dagje. Op pagina 61 van bovenvermeld boek vond ik een recept voor rodebietenlasagne. Voor het origineel recept moet je het boek aanschaffen (aanrader!) ik geef hier een foto van mijn versie die er zeer sterk op gelijkt, maar die een klein beetje aangepast is aan de dingen die ik in huis had.
Nodig:
1 el sesamolie
3 middelgrote uien in blokjes
3 middelgrote wortelen in blokjes
4 rode bietjes, in blokjes
1 el gehakte look
5OO ml water
1 el gehakte verse kruiden (oregano, tijm, bieslook, baslicum)
1/2 el gedroogde oregano
1/2 tl peper
2 el rijststroop
2 el maizena
Bechamelsaus op basis van olijfolie, vloeiende bloem, rijstmelk, peper, zout en nootmuskaat
1 pakje tempé (200gr) grof geraspt
sojasaus
olijfolie
1 kleine courgette in plakjes van 0,5 cm
lasagnevellen
Zo doe je het:
Uien stoven in sesamolie, na 5 minuten bieten, wortelen en knoflook toevoegen en een kwartiertje zacht laten stoven. Daarna zout toevoegen en de groenten voor de helft onder water zetten. Opnieuw een kwartiertje laten koken, dan de kruiden, peper en rijststroop toevoegen, na 5 minuten binden met maizena.
Intussen maak je de bechamelsaus en verwarm je de oven voor op 180 graden.
Bak de geraspte tempé in olijfolie en breng op smaak met shoyu. Voeg de tempé bij de bechamelsaus.
Daarna leg je afwisselend een laag bietensaus en een laag bechamelsaus in een ovenschotel tussen lasagnevellen. De bovenste laag is de bechamelsaus en daarbovenop komen dan de courgetteschijfjes.
40 minuutjes in de oven en genieten maar!
Smakelijk!
woehoe!!!!!Tempeh en rode bieten : 2 ingrediënten die ik moeilijk te verwerken vind in 1 gerecht!!!
BeantwoordenVerwijderenMerci Sabine!!!
Liefs
MV