dinsdag 17 november 2009

sesampralines


nodig:

250gr gedroogde abrikozen die je eerst minstens 4u hebt laten weken
75gr gemalen hazelnoten
75gr gemalen amandelen
sesamzaadjes

werkwijze:
de abrikozen afgieten en mixen met de hazelnoten en amandelen. Van dit mengsel maak je dan balletjes en die rol je in de sesamzaadjes. Deze bolletjes kan je nog even laten opstijven in de koelkast.

Een makkelijke en gezonde manier om kinderen toch ook een beetje noten te laten eten.
Die van mij lusten het graag!

De inspiratie voor dit recept vond ik in het handboek ecologische voeding van VELT

3 opmerkingen:

  1. dankje, die ga ik zeker proberen, want alle ingrediƫnten zijn op zich al favorieten hier en het ziet er lekker snoepig uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit recept werkt ook zeer goed met dadels ipv abrikozen. Als je sappige dadels (zoals medjool) gebruikt, hoef je ze niet eens vooraf te weken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mei, dankje voor de tip, ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen