dinsdag 23 februari 2010

Seitanstoverij

Zalig lekker... helaas geen foto want het toestel had ik ergens laten liggen..
Bij een volgende gelegenheid voeg ik hiervan een fotootje toe,

maar feitelijk..

Moet je dit niet zien maar proeven!

Dus hup naar de winkel en zorg dat je nadien hetvolgende in huis hebt:

2 kleine teentjes look of wat knoflookpasta
1 kleine ui (of een halve grote)
250gr champions, in stukjes
een blok seitan van Bertyn, (je kan ook gewoon seitan in sneden kopen) in kleinere blokjes gesneden
1 flesje Westmalle dubbel (bruin bier)
2 boterhammen met een dun laagje mosterd en peper en kruidenzout erop
 een beetje shoyu
laurierblaadjes

En dan gaat het alsvolgt:

Stoof de ui en gesnipperde look glazig en voeg de champions toe en nadien ook de seitan.
Bak de seitan al roerend een beetje aan, voeg er nadien de saus uit de seitanverpakking aan toe.
Als de saus pruttelt giet je er ook nog het bier zachtjesaan bij.
Leg de laurierblaadjes en de besmeerde boterhammen zonder korst in het bier.
Dek af en laat een twintigtal minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.
Even doorroeren, eventueel nog op smaak brengen met shoyu en wat paprikapoeder en klaar!

Je kan natuurlijk ook nog meer groenten meekoken in de saus, bijvoorbeeld wortelen, pastinaak of paprika.

2 opmerkingen: