zondag 28 maart 2010

Rauwkost


Mijn kindjes eten eigenlijk best graag rauwkost, vooral dan de zomerse groenten: tomaten, komkommer, radijsjes,...
In de winter is het wat moeilijker om hen te laten genieten van een salade. We kopen dan geen tomaten, sla of komkommer omdat we meeleven met de seizoenen en enkel lokale seizoensgroenten kopen, via ons groentenabonnement.

Als de winter overgaat in de lente probeer ik toch al wel wat zomer in ons bord te toveren door winterse groenten (winterpostelein, witte kool, witlof) te combineren met wat lente (rucola, wortel) en wat zoet (appel, rozijnen)
Dit alles samen serveren met wat simpele maar toch heerlijk lekkere dressing gemaakt van walnootolie en frambozen (confituur in de winter of verse frambozen in de zomer) maakt een superlekkere salade voor elk moment van de dag, die door de zoete accenten ook erg geapprecieerd wordt door de kinderen.

Door walnootolie te combineren met framboos, krijg je een zeer lekkere nootachtige toets in een salade. Bovendien is walnootolie een lekkere en gezonde (plantaardige) bron van omega 3 (alfa-linoleenzuur) en is daardoor een uitstekend voedingsmiddel voor mensen die geen vis eten.

Walnootolie kan ook toegevoegd worden aan de groentenpap voor baby's als vetstof.

2 opmerkingen:

  1. Mmm, ik krijg er honger van! Ik ga mijn ontbijt eens aanvullen met wat rauwkost ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip van de walnootolie. Ik ga dat eens proberen in plaats van koolzaadolie of olijfolie!

    BeantwoordenVerwijderen