maandag 6 september 2010

een klassieker

In de oogstmaanden is dit een zeer lekker, goedkoop en voedzaam gerecht, waar kindjes (en volwassenen) van smullen. Extra traktatie voor de (normale) kindjes (dus niet die van mij) is dat ze het met hun handjes mogen eten.
Wat heb je nodig?
  • 1 maïskolf per kind ( liefst suikermaïs)
  • Boter/sojabakboter/olijfolie kies maar wat je het lekkerst vindt
  • peper/zout
Maak de maïskolven schoon door de blaadjes en de draadjes te verwijderen. Kook de maïs in 10 à15 minuten gaar. Afgieten en een paar minuten in ijskoud water leggen. (De binnenkant van de kolven kunnen een enorme hoeveelheid warmte opslaan, en daar kunnen kindjes zich lelijk aan verbranden. Zelfs als de buitenkant koud aanvoelt, stoomt het hart van de maïs nog na. Voorzichtig zijn dus!)
De afgekoelde maïs kort aanbakken in een pan met vetstof naar keuze. Kruiden naar keuze (voor hele jonge kindjes laat je ze best ongekruid, voor volwassen is het heerlijk met paprikapoeder, cayennepeper,zwarte peper en zout)
Overgiet de kolf voor het opdienen nog met wat vetstof uit de pan (vet is erg gezond voor groeiende kindjes en baby's). In 2 snijden, er stokjes aansteken (of chopsticks insteken), en smullen maar.

Eigenwijze kleuters eten dit met een vork ( hoewel dit moeilijk is)
voor andere eigenwijze kleuters moet je er wat korreltjes afsnijden...
maar het gewenste resultaat is bereikt!! Alles is op!
ps : maïs mag je volgens K&G vanaf 12 maanden geven....

1 opmerking: