Wat heb je nodig?
- 1 maïskolf per kind ( liefst suikermaïs)
- Boter/sojabakboter/olijfolie kies maar wat je het lekkerst vindt
- peper/zout
De afgekoelde maïs kort aanbakken in een pan met vetstof naar keuze. Kruiden naar keuze (voor hele jonge kindjes laat je ze best ongekruid, voor volwassen is het heerlijk met paprikapoeder, cayennepeper,zwarte peper en zout)
Overgiet de kolf voor het opdienen nog met wat vetstof uit de pan (vet is erg gezond voor groeiende kindjes en baby's). In 2 snijden, er stokjes aansteken (of chopsticks insteken), en smullen maar.
Eigenwijze kleuters eten dit met een vork ( hoewel dit moeilijk is)
voor andere eigenwijze kleuters moet je er wat korreltjes afsnijden...
maar het gewenste resultaat is bereikt!! Alles is op!
ps : maïs mag je volgens K&G vanaf 12 maanden geven....
hier ook een mais-fanaat!
BeantwoordenVerwijderen