dinsdag 21 september 2010

gevulde groenten


Dit is puur jeugdsentiment : gevulde groenten uit de oven. Vegetarisch, uiteraard! De kindjes lusten het erg graag. Bijkomend voordeel : de velletjes van de tomaten zijn vlot te verwijderen.
Welke groenten kan je hiervoor-buiten tomaten- gebruiken?
Aubergine, paprika, courgette, ui....om maar een paar voorbeelden te geven.
De vulling kan je aanpassen aan je eigen smaak. Ik maak meestal een mix van seitan met falafel, maar je kan ook seitan alleen nemen ( of met tofugehakt, of een geplette bonenburger erbij....) de mogelijkheden zijn legio.
Een paar dingen zijn on-mis-baar in de vulling
  • peterselie
  • sojaboter (voor de smeuïgheid)
  • miso/sojasaus
  • zéér fijngehakte ui of sjalot
  • paneermeel ( liefst volgens dit recept)
Enfin, mijn vulling zag er als volgt uit
  • seitangehakt (ik mix de seitan fijn met een staafmixer, en maak er dus seitangehakt van. )
  • gemixte kikkererwten
  • 1 fijngesneden ui
  • een handvol fijngesneden peterselie
  • witte peper en zout
  • paneermeel
  • sojasaus/tamari/miso om alles extra smaak te geven
  • een flinke soeplepel soja "bakken en braden"
Alles goed mengen. De groenten uithollen en opvullen (als je aubergines /uien wil vullen : overlangs doorsnijden, en 5 minuten in de microgolfoven (op 750 W)voorgaren. Daarna pas vullen. Anders duurt het te lang voordat ze gaar zijn.)
Een ovenschaal insmeren met boter of olijfolie. Bij de tomaten wat witte wijn/water toevoegen, anders wordt het te droog. Op de tomaten een klontje boter leggen.
30 à40 min in een oven van 180°C. Opdienen met gekookte aardappels en extra witte peper voor de liefhebbers van pikant!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen