Er zijn veel verschillende soorten pompoenen, van zeer zoet tot minder zoet, van sappig tot zetmeelachtig. Voor dit recept neem ik liever geen te zoete soort.
Princessenboontjes mogen vanaf 6 maanden, pompoen vanaf 4 maanden. Maak je dit klaar voor kindjes onder 1 jaar, laat dan de sjalotjes, de wijn en de Spaanse kruiden. Kruid dan enkel met bonenkruid, tijm en laurier.
Wat heb je nodig
- 1 kg princessenboontjes ( eventueel diepvries)
- 4 salotjes, fijngenipperd
- ongeveer 250 à 400 g schoongemaakte pompoenblokjes
- 2 tomaten in blokjes gesneden (of wat tomatenpassata)
- spaanse kruiden van Ducros (look, paprika, piment, ui, kurkuma=geelwortel,bonenkruid, zwarte peper, laurier )
- optioneel : 1 glas witte wijn
- olijfolie
Beetje water toevoegen, eventueel wat miso of sojasaus erbij, en laten stoven tot het gaar is. Alles goed mengen, opdienen met rijst en een gebakken quornfiletje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten