dinsdag 19 oktober 2010

pompoen-bonenstoofpot

Een lekkere combinatie! Het is sowieso een goed idee om verschillende kleuren groenten te serveren in 1 maaltijd, niet enkel owv het visuele aspect, maar ook omdat er in groene groenten andere voedingsstoffen zitten dan inde oranje soorten.
Er zijn veel verschillende soorten pompoenen, van zeer zoet tot minder zoet, van sappig tot zetmeelachtig. Voor dit recept neem ik liever geen te zoete soort.
Princessenboontjes mogen vanaf 6 maanden, pompoen vanaf 4 maanden. Maak je dit klaar voor kindjes onder 1 jaar, laat dan de sjalotjes, de wijn en de Spaanse kruiden. Kruid dan enkel met bonenkruid, tijm en laurier.

Wat heb je nodig
  • 1 kg princessenboontjes ( eventueel diepvries)
  • 4 salotjes, fijngenipperd
  • ongeveer 250 à 400 g schoongemaakte pompoenblokjes
  • 2 tomaten in blokjes gesneden (of wat tomatenpassata)
  • spaanse kruiden van Ducros (look, paprika, piment, ui, kurkuma=geelwortel,bonenkruid, zwarte peper, laurier )
  • optioneel : 1 glas witte wijn
  • olijfolie
De sjalotjes in olijfolie aanstoven, de tomaten toevoegen, eventueel blussen met witte wijn, de pompoen kort meestoven, en de boontjes toevoegen. ( als het diepvriesboontjes zijn, voeg ik ze gewoon in bevroren toestand toe, maar ik kook wel met een snelkookpan...)
Beetje water toevoegen, eventueel wat miso of sojasaus erbij, en laten stoven tot het gaar is. Alles goed mengen, opdienen met rijst en een gebakken quornfiletje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen