zondag 9 januari 2011

tofu/quorn Milanese


Mijn eerste reactie toen ik dit proefde was :"Oh My God" ( en geloof me,deze vréselijke uitroep rolt normaal gezien nooit over mijn lippen)
Het was dus erg lekker. Papa vond het ook, en zelfs zus was onder de indruk. Grote broer is een terrible two'tje, en weigerde te eten.
Dit gerecht is geschikt voor heel het gezin. ( niet geschikt voor kindjes jonger dan 1 jaar)

Wat heb je nodig voor 4 personen
Materiaal : 1 (snelkook)pot, 1 pan
  • ongeveer 300 g tofu, ingevroren, ontdooid en uitgeknepen
  • 2 à 3 quornfilets, in stukjes
  • bleekselder of selderharten ( ik gebruikte er nu uit glas, van Hak, de helft van een pot),ongeveer de helft van de hoeveelheid prei
  • 1 stronk prei, vooral het witte gedeelte, fijngesnipperd
  • 5 eetlepels erwtjes
  • 3 worteltjes, in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2.5 glas witte wijn
  • 1 bouillonblokje
  • laurier
  • tijm
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • 1 à 2 wijnglazen water
  • bloem om de tofu en quorn in te wentelen
  1. Maak een bouillon van 1 blokje groentenbouillon en 500 ml water. Kook de tofu en de quorn er kort in. Laat even 10 min staan. Afgieten en apart laten afkoelen.
  2. Stoof de prei, de selder, de worteltjes in olijfolie gedurende een minuut of 5 in een kookpot.
  3. Voeg de kruiden en de look toe
  4. Blussen met de witte wijn
  5. Wentel de quorn en tofu in de bloem. Bak de stukjes in een aparte pan in wat olijfolie of soja bakken-en braden, tot er een bruin korstje is.
  6. Voeg tofu en quorn bij de groenten in de kookpot.
  7. Water toevoegen. (in een snelkookpan kan je de hoeveelheid halveren, dus maar 1 glas water bijdoen)
  8. Erwtjes bijdoen
  9. Deksel erop, en nog een minuut of 10 laten pruttelen op een zacht vuurtje.
Opdienen met rijst of lintpasta.
Enne...geloof me, het smaakt veel beter dan het er op de foto uitziet...
Wil je dit liever volledig veganiseren, laat dan de quorn weg, en doe er wat extra tofu bij.

1 opmerking:

  1. Vandaag gemaakt met pasta en mijn kindere vonden het erg lekker, wij grote mensen ook! Dank daarvoor, ga vaker een receptje van je blog afhalen!

    BeantwoordenVerwijderen