zondag 24 november 2013

Pastinaak-erwtensoep


Erwtjes gaan er hier altijd vlot in maar met pastinaak wil het maar niet lukken.
Onlangs zag ik een receptje met deze 2 ingrediĆ«nten in de dS-magazine, dat ik eens wou uittesten. Ik heb het wat aangepast om de pastinaak niet teveel te laten overheersen.

Dit heb je nodig voor 4 personen:
  • 2 uien, fijn gesneden
  • olijfolie
  • 2 pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
  • 500g erwtjes (diepvries)
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 of 2 sneetjes brood, in stukjes gesneden

Bereiding:
  • stoof de ui samen met de pastinaak in olijfolie
  • voeg na 10min de erwtjes en groentebouillon toe, breng aan de kook en laat nog 15min op een zacht vuur gaar worden
  • bak ondertussen wat broodrestjes in olijfolie (in de pan)
  • mix de soep, werk af met p&z indien nodig
Smakelijk!

Meer weten over pastinaak?

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to

    our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to

    your blog. Our service is free and can you would be able to leave us any timeJ.

    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://

    www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    I hope to see you there soon!

    BeantwoordenVerwijderen