maandag 25 april 2016

Plantaardige chocomousse



In veganistische kringen is er dezer dagen veel te doen over "aquafaba", wat het vocht is dat je in een blik/bokaal kikkererwten vindt. Je kan daar lekkere dingen mee maken als je het opklopt, en ik heb het ook geprobeerd om daar chocomousse van te maken en het is wel ok, maar het kan echt niet tippen aan het 'gewoon' recept voor chocomousse. Veganistisch en dus ook lactosevrij. Het is bijna te eenvoudig om het hier neer te pennen.

Wat heb je nodig?
- 1 brik soyaroom om op te kloppen (dat hebben ze oa bij carrefour)
- 100 gr pure chocolade
- 2 eetlepels plantaardige melk
- 1 zakje klop-fix
-2 eetlepels pure cacao
optioneel: 1 eetlepel bloemsuiker (als je een zoetebek bent)


1/Klop met de klopmixer de soyaroom + klopfix luchtig.

2/ Smelt de pure chocolade met de plantaardige melk au bain marie of op laag vermogen in de microgolf.

3/ Zet eerst voorzichtig de cacao onder de mousse en voeg daarna zachtjes de chocolade toe, meng goed, maar doe rustig.

4/ Laat de chocomousse minstens 2u opstijven in de koelkast.

5/ Klaar.

Zo simpel is dat dus, en je hebt hiermee een zeer luchtige mousse. Ik gebruik hem om zo te eten (iedereen is er zot van) of met wat aardbeien of om een chocoladetaart af te werken. Hij is zo stevig dat hij ook opspuitbaar is met de spuitzak, bijvoorbeeld op cupcakes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten