maandag 19 oktober 2009


Ook deze donderdag ziet de lucht er triestig grijs uit en druilt de regen naar beneden.

Dan halen we de kleur en de zon maar naar binnen op ons bord, zo gaat dat! En geef ons eens ongelijk!

Vandaag op het menu in de opvang: Groentecouscous met saffraan en harissa.

Dat was weer smullen!


Ik geef even het recept mee:

nodig voor 4 personen:
3 el olijflolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl gemalen komijn (djintan)
1 tl paprikapoeder
400 gr blokjes tomaat uit blik
3dl groentebouillon
1 stokje kaneel
enkele saffraandraadjes
4 kleine aubergines, in vrieren
8 kleine courgettes, in de lengte in vieren
8 kleine wortels
225gr couscous
400gr kikkererwten, uitgelekt en schoongespoeld
175gr gedroogde pruimen
3 el fijngehakte koriander
2-3 l harissa

1* olie verhitten, ui en look bakken. Komijn en paprika toevoegen: 1min meebakken. Tomaten, bouillon, kaneel, saffraan, aubergines, courgettes, wortels doorroerbakken. Geheel aan de kook brengen en 20min laten doorkoken op laag vuur.

2* kikkererwten en pruimen toevoegen en 5min laten meekoken.

3* kookvocht wat afscheppen in een potje en harissa toevoegen, als saus bij het gerecht.

4* De intussen gaargemaakte couscous op borden scheppen en serveren samen met de groenteschotel en harissasaus (dat laatste is wat te straf voor kleintjes, niet doen dus - enkel voor volwassenen) Fijngehakte koriander op het bord toevoegen.

Deze bereindingswijze is een vrije interpretatie van het recept in het "Groot Vegetarisch kookboek" onder redactie van Valerie Fergusson.






En vonden wij dit lekker? Ja hoor!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen