maandag 19 oktober 2009

hazelnootkoekjes


Een tweetal weken geleden ben ik eens in de Aldi binnengeraakt en daar stond een rek met gemalen hazelnootjes, onverwachts azo.
Meegenomen natuurlijk en dan ook nog eens een lekker en makkelijk en kindvriendelijk receptje voor uitgevonden:

55gr ruwe rietsuiker
200 gr bloem (gewone tarwebloem, maar een rijkere soort mag zeker ook)
150 gr boter
1/2 tl speculaaskruiden
5 el gemalen hazelnoten
1/2 el sesamzaadjes.

Alle ingrediƫnten in een kom bijeen doen, deeg goed kneden (als het wat te droog is: nog een beetje boter toevoegen), uitrollen en vormpjes uitsteken (heel leuk om te doen met kinderen!)
en 10 a 15 minuten bakken op 180 graden op een bakplaat die je belegd hebt met bakpapier.
Na het afkoelen: smullen maar!! (Afkoelen gaat alsvolgt: 2min laten liggen op de warme bakplaat en dan overzetten op een taartroostertje)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen