dinsdag 1 december 2009

Rode kool met rijst, seitan en peperkoeksaus


Iedereen heeft vandaag zijn bordje mooi leeggegeten, zelfs Ubi.

We aten rode kool, maar dan anders. Met peperkoek erbij namelijk.
Ik heb onlangs eens een kookvideo gezien met Lisette van veggie in pumps waarbij ze een gerecht maakte van de combinatie rode kool en peperkoek en ik vond het er wel lekker uitzien. Ik maak een rode kool telkens volledig klaar, en vries ze dan in in porties, en ik wist begot niet wat dat ging geven met die peperkoek, dus speelde ik op safe en maakte een geimproviseerde peperkoeksaus apart, want je weet maar nooit met die gekke nederlanders ;-)
En ik vond ook het originele recept op dat moment niet meer, dat is ook weer typisch.

Ik maakte mijn kool op de klassieke manier klaar maar zorgde ervoor dat ik veel stoofvocht over had en ik deed geen suiker bij de rode kool... met appeltjes erin is dat al zoet genoeg.
Met het stoofvocht ging ik dan verder: ik ongeveer 350 ml in een pannetje en deed er 5 sneetjes peperkoek bij, in stukjes. Daar nog wat peper bij en wat sojasaus, en na even pruttelen kwam ik tot een stoverij-achtige saus (wat betreft het uitzicht dan)

Dit serveerde ik met de rode kool en basmatirijst en wat seitan en dat was echt héééééééél lekker.
Als je fan bent van kaneel kan je dat ook nog toevoegen, als extra.

Ik vond het heerlijk en de kindjes vonden het ook heel geslaagd (daar ben ik dan altijd opgelucht over)

3 opmerkingen:

  1. heb je de seitan ook zelf gemaakt???Het ziet er inderdaad mooi uit....vooral je bovenste foto :-) complimenten.
    gr sillie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee silli, de seitan heb ik niet zelf gemaakt. Deze was 'steak' van Bertyn en die is superlekker!
    Ik heg eigenlijk nog nooit zelf seitan gemaakt, dat moet ik zeker nog eens gaan poberen!

    BeantwoordenVerwijderen