donderdag 10 februari 2011

Hazelnoot - kastanje cakejes

Nodig (voor 12 cakejes)

140gr zelfrijzend bakmeel
125gr boter
90gr ruwe rietsuiker
1 el honing
2el kastanjepuree
2el hazelnootpoeder (gemalen hazelnoten)
2 eiwitten, opgeklopt (de dooiers gebruiken we niet)
2 el melk of soyamelk

werkwijze:

Meel, suiker en hazelnootpoeder bij elkaar doen.
Boter laten smelten (niet te heet laten worden) en daar honing en kastanjepuree aan toevoegen en dit mengsel onder het meel doen.
Dan de soyamelk toevoegen en als laatste voorzichtig de eiwitten onder het deeg zetten.

Cakevormpjes gelijkmatig vullen (*) en afbakken in de (voorverwarmde) oven op 200° gedurende 20 minuten.

Smakelijk!


(*) eventueel kan je bovenop het deeg nog wat amandelschilfers doen, maar dat was ik deze keer vergeten.

3 opmerkingen:

  1. Mmmm, ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was eens op je blog geweest en vond hem zo leuk maar kon hem niet meer terugvinden. Zoeken naar koken met kabouters, koken met kleuters en alle variaties.

    En opeens... like maaaagic vond je blog weer.

    Blij blij blij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ook leuke veggie boeken kan je terugvinden bij ecokids.
    http://www.ecokids.be
    http://www.facebook.com/ecokids.be

    BeantwoordenVerwijderen