woensdag 16 oktober 2013

Appelcrumble met havermout en noten

Na anderhalf jaar blogstilte zijn we daar weer, en ik vlieg er meteen in met een superlekker receptje, ideaal voor de verwerking van de herfstoogst en bij guur regenweer.

Ik maakte vanmiddag een kommetje crumble, hoeveelheid ingrediënten is geschikt voor 6 porties.

* ingrediënten:

6 appels, geschild en in stukjes gesneden
50gr rozijntjes, geweekt in warm water.
een snuifje kaneel
1 eetlepel ongeraffineerde rietsuiker
60gr havermout
30 gr amandelschilfers
30 gr gemalen amandelnootjes
120gr koude boter (ik gebruik planta)
100gr bloem

* Werkwijze

Doe de appeltjes in een ovenschaal en roer er de rozijntjes onder, bestuif met een beetje kaneel.

Meng de overige ingrediënten met je handen door elkaar en verdeel het deeg over de appeltjes in de ovenschotel.

Zet de schotel in een voorverwarmde oven (200°) gedurende 30 minuten.

Heerlijk lekker!


Ik ben niet de meest getalenteerde voedselfotograaf, maar om je een idee te geven: zo komt dat er ongeveer uit te zien:




4 opmerkingen: