zondag 25 oktober 2009

Groene curry.... eens anders


Tofu is een heel veelzijdig en makkelijk product in de vegetarische keuken. Wat kindjes betreft is het ook zalig handig in gebruik en geschikt vanaf 6 maanden.
Wanneer kindjes al van kleinsaf tofu aangeboden krijgen zullen ze achteraf niet meer moeten wennen aan de smaak en vooral textuur van dit product.
Dit curry-receptje is er eentje dat ook kinderen die niet zo tuk zijn op tofu waarschijnlijk wel zal kunnen overhalen om het te proberen. Ik maakte het vrijdag in de opvang klaar.

Nodig: 1 blok tofu, in stukjes
1/2 l kokosmelk

een flinke schep milde groene curry-pasta

1 potje papaya's van de wereldwinkel, papaya's in stukjes doen

1 grote appel in stukken gesneden

een theelepeltje vers gembersap


In principe is het simpel: gewoon alle ingrediƫnten samen voegen en een kwartiertje laten pruttelen.
Als je graag de tofu met wat meer smaak hebt kan je hem een uurtje op voorhand al gaan marineren in de kokosmelk met currypasta.
De tofu haal je uit de verpakking, spoel je even af onder de kraan en knijp je uit of laat je uitlekken tot het overtollige water eruit gezakt is.
Het spreekt voor zich dat we de hoeveelheid curry aanpassen aan de leeftijden en gewoontes van de kindjes. Die van mij zijn het al gewend en eten het graag. Let op dat het niet te straf wordt...

Opdienen met rijst en smullen maar!

*ik weet het: in een warme maaltijd horen in principe groenten, daarom gaf ik om 10u al verse pompoensoep aan de kindjes.
Je kan ook wortelcake of pompoenkoekjes voorzien als vieruurtje :-)

** vervang het fruit in dit recept door wokgroentjes en je hebt uiteraard een heel ander maar ook superlekker makkelijk receptje.

*** het sap van de papaya's gieten we uiteraard niet weg, je kan het gebruiken om yofu of yoghurt wat meer smaak te geven, bij de fruitsla of als zoetmaker in gebak.

om duimen en vingers bij af te likken

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke (en vooral handige!!) blog. En wat fijn dat je je (keuken)ideetjes ideetjes met ons wil delen!
    Mijn bijna-acht-maandertje (dat ook vegetarisch zal opgroeien) vond dit receptje vandaag alvast erg lekker. Dat smaakt naar meer ;)

    Dankjewel!

    Isabel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dag Isabel!

    Fijn dat je hier wat inspiratie vond, dat is de bedoeling!
    Laat gerust weten wat al dan niet in de smaak viel bij je kindje/gezin, ik kan er alleen maar inspiratie door opdoen :-)

    BeantwoordenVerwijderen