woensdag 28 juli 2010

tofusticks
Kindjes laten eten ( en alles leren eten) is niet altijd eenvoudig...maar wat ze meestal wél lusten is " vlezeke in een jasje". ( let wel : gééén vlees te bespeuren in onze keuken).
En natuurlijk kan je allerhande prefab schnitzeltoestanden kopen die vegetarisch zijn, maar je maakt het net zo makkelijk ( en lekker én gezond) zelf.
Dus : getest en goedgekeurd door Zus : tofusticks, geïnspireerd door een recept uit het onvolprezen EVA magazine.
Wat heb je nodig ?
 • Tofu
 • sojasaus ( japanse of tamari, géén ketchap manis, dat is zoete sojasaus)
 • 1 eetlepel bloem
 • 1 eetlepel maïzena
 • 30 ml water
 • p/z
 • paneermeel
 • paprikapoeder
 • olijfolie
Bereid de tofu voor zoals hier beschreven. Snij er repen van van 1.5 cm 2 cm dik van ( formaat fish-stick)De marinade laat je afhangen van de leeftijd van je kindjes : hoe jonger, hoe minder zout. Voor Zus en Grote Broer ( 4, en bijna 2.5 j) marineer ik al in een beetje sojasaus met look.
Maak een papje van de maïzena met de bloem en het water. Goed roeren, het zou nog een beetje vloeibaar moeten zijn. Wentel de tofureepjes erin.

Meng het paneermeel met paprikapoeder, zout en peper naar smaak. Wentel de tofureepjes nu in het paneermeelmengsel.
Bakken in de pan met olijfolie of sojabakboter.

Noot : Je kan gerust verder experimenteren met een marinade van ananassap, appelsap, tomatensap, aangevuld met wat sojasaus.....
Noot2 :je kan het paneermeel ook in een plastic zakje doen en daar dan de tofu in doen, schudden en het paneermeel zit overal. Maar ik ben geen fan van teveel plastic...dus liever zonder.
Noot 3 : je kan ook kant-en klaar gekruid paneermeel kopen, maar daar zitten smaakversterkers in, en die vermijd ik liever.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb ze gisteren klaargemaakt, heel lekker, ook mijn vriend was weer aan het smullen :) Zeker voor herhaling vatbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben ze vandaag gegeten..... mijne man is niet zot van Tofu, maar dit smaakte naar meer. Het is dus een trucje dat niet alleen bij kinderen werkt.
  Mijn eigen kindjes zitten voor de moment in een heel koppige fase qua eten (gaat wel weer over - hoop ik) en wouden het niet proberen omdat het nieuw was, hoewel ze tofu op zich heel goed kennen én lusten. Ubi at er eentje en Mauro een ministukje.

  Ikzelf vond het ook zeer geslaagd en kga dit nog maken!

  BeantwoordenVerwijderen