zaterdag 31 juli 2010

ontbijt / brunch ....vegan pancakes!

Supermakkelijk, supersnel en supersmakelijk....
Minipannekoekjes!

Nodig voor ongeveer 15 stuks:

*1 banaan
*1cup (260ml) soyamelk natuur
*1cup (240gr) zelfrijzend bakmeel of gewoon meel met wat bakpoeder erbij
* 2el plantaardige olie
*snufje zout
*1zakje vanillesuiker

Dit alles in een pot of maatbeker doen, de staafmixer erin zetten tot je een glad beslag bekomt en je deeg is klaar. Ik gok op.... 2 a3 minuten werk.

Daarna bakken:
Pannenkoekepan lichtjes invetten en met een kleine pollepel wat deeg in de pan doen, zodat je een cirkel hebt van ongeveer 10 a 15cm doorsnede. Op die manier bak ik 3 pannekoekjes op 1 pan en gaat het goed vooruit. Het deeg is iets dikker dan gewoon pannekoekenbeslag want het is de bedoeling dat de pannekoeken ook iets dikker zijn (het zijn geen flensjes - die kan je er wel van maken als je meer soyamelk in het beslag doet)
Als het deeg bovenaan bijna droog is draai je ze al om, zodat ze niet aanbranden.
Ook het bakken gaat heel snel en is niet langer dan 10 minuten werk.

Daarna eten:
De pannekoeken zijn allemaal verorberd door mijn mannen tegendat ik de kans heb gevonden om 1 deftige foto te nemen van een pannekoekje. Mijn favoriete serveersuggestie: met ahornsiroop! Kan ook met suiker of confituur, met fruit, of gewoon zonder iets, uit het vuistje.

Nog enkele tips:
Deze pannekoekjes kan je makkelijk 3 maanden bewaren in de diepvries. Dus op een luie zondagmorgen of als je bij het ontbijt plots vaststelt dat er geen brood/ontbijtgranen meer zijn: uit de diepvries halen, even in de oven of op de pan en klaar, niets aan de hand.
Stel dat je je bananen uit het oog veloren bent en ze allemaal ineens overrijp dreigen te worden: gewoon wat pannekoekjes bakken en klaar, niets aan de hand.
De allerkleinsten kunnen dit zeker ook al mee-eten, vanaf ongeveer 10 maanden of zelfs vroeger als ze aangeven er al klaar voor te zijn. Eet je kindje al een boterham mee? Dan kan dit ook! (liefst zonder extra suiker in dat geval)

2 opmerkingen:

 1. Gisteren uitgeprobeerd, en absoluut TOP bevonden!! Voor de 16 maand oude zoon een portie obv boekweitmeel, en ook dat viel duidelijk in de smaak ('t is nochtans totaal geen zoetebekje, maar 't ging er zeer vlot in)

  Zo leuk dat er hier weer wat receptjes bijkomen, ik blijf een grote fan ;-)

  x
  Isabel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er lekker uit! Er is iets op komst dat daar uitstekend bij past!

  BeantwoordenVerwijderen