maandag 2 augustus 2010

Lekkers uit de zee


Kijk eens goed.....wat zie je? Spinazie en vegetarische schnitzel, ja, en wat nog? Kijk maar eens wat beter.... er zit ook zeewier in...Maar niet verder vertellen hé. Dit is de enige manier om mijn kindjes (en mijn man) zeewier te laten eten. Want spinazie, dat lust mijn rare meid dan weer wél! Zelfs als ik er zeewier in verstop!
Het zeewier is wakame van Lima, in zeer fijne stukjes geknipt en dan met de diepvriesspinazie meegebakken.
In principe ben ik tegen " voedselverstoppertje", maar als je geen vis eet, eet je best wel af en toe wat zeewier. Zeekraal is ook lekker en goed, en dat krijg ik wél verkocht als " boontjes van de zee".
Aan het "goede voorbeeld" zal het wel niet liggen : mama is dol op zeewier en zeekraal, ik eet er stàpels van.....

8 opmerkingen:

 1. Hier lusten ze ook geen van de drie zeewieren. Ik ben er ook niet zo zot van eigenlijk, maar ik sta er wel voor open (in tegenstelling tot....)
  Alleen vers en veggie zeewiersalade gaat er hier nog vlot in, maar dat is zo duur hee.

  Ik ga dit zeker eens proberen. Als je nog zeewiertips hebt... ik ben zeer geïnteresseerd :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmm veggie zeewiersalade ( salade bretonne van De Hobbit, of die van Food for freedom?) idd, zeer lekker, maar stekeduur!
  Mijn voorraad "zeewiertips" is hierbij helaas al uitgeput ;-), maar ik blijf proberen!
  Enne... de mayo is gelukt!!! Gewoon iets harder kloppen( mijn arme armspieren) ,zeer lekker! Ik ga ook proberen om vegan tartaarsaus te maken, om bij de tofusticks te eten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij nemen altijd de 'vers en veggie', je vind dat alleen in de verstoog van biowinkels (oa bioplanet, maar ook hier in de kleine buurtnatuurwinkel)

  Ik heb gisteren trouwens, geinspireerd door dit log, een zeewiersoep gemaakt. Met prei, gember, look ui en kokosmelk als overihe ingrediënten en dat was erg lekker.
  Ik gebruikte wakame en werkte de soep af me shiitake.

  Ik moest wel nog even wennen aan de zee-smaak. Zou misschien makkelijk te verwarren zijn met de smaak van een zoute vis.

  Manlief vond het lekker.
  De kindjes... niet. Maar dat is niet echt een verrassing. Tenzij het spaghetti is eten ze tegenwoordig niet veel. Een goede graadmeter zijn zij dus niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoeveel zeewier gebruik je dan per persoon? Ik wil dit zeker eens uitproberen, zeker nu ik als beginnende veggie geen vis meer eet.
  Waarmee 'vervang' je vis zo nogal?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Martje,
  sorry dat ik je zo laat een antwoord geef...
  Er zijn, volgens mij, 2 dingen die je echt in de gaten moet houden als je geen vis meer eet : jodium en essentiële vetzuren. Over essentiële vetzuren heb ik al ene logje geschreven
  http://veggiesvoorkabouters.blogspot.com/2011/01/gezonde-babyvoeding-supervoedsel.html
  Het andere aandachtspunt is jodium : dat zit ook in groenten in zeer kleine hoeveelheden, maar je kan best toch wat zeewier aan je dieet toevoegen. De hoeveelheid hangt af van het soort zeewier : van nori ( die vellen die je in sushi doet) kan je gerust een paar vellen eten, zonder risico op een jodium overdosis. 1 eetlepel gedroogde wakame of 1 vel nori kan geen kwaad, daar ga je niet teveel zeewier mee binnenkrijgen. En zoals met alles : met mate!
  Het EVA heeft er een een hele blz aan gewijd
  http://www.vegetarisme.be/index.php?option=com_content&view=article&id=230:over-jodium-en-zeewier&catid=56:nutritioneel&Itemid=90
  Op de site van het EVA vind je een schat aan informatie, en ook een leuk en leerrijk forum!!
  Veel succes met je omschakeling naar vegetarisme!
  Maman Verte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor je hulp!
  Ben een tijd geleden toevallig via de blog van Sabine op de jouwe terechtgekomen.
  Vond je tips toen al superinteressant, maar toen at ik nog wel (een beetje) vlees en vis. Ik ga dus zeker wat posts herlezen, want nu kan ik alle hulp gebruiken :-)
  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Excellent post I must say.. Simple but yet interesting and engaging.. Keep up the awesome work!

  online pharmacy

  BeantwoordenVerwijderen
 8. found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later

  generic nolvadex

  BeantwoordenVerwijderen