dinsdag 17 augustus 2010

tempeh 2

Nog een tempeh gerecht, en dit was zo mogelijk nog sneller op dan het vorige.
Wat heb je nodig
 • 200 g tempeh
 • 4 soeplepels ketchap manis
 • 3 soeplepels appelsap
 • 2 sjalotjes heel fijn gesnipperd
 • 2 teentjes look, geperst
 • 200 ml kokosroom
Snij de tempeh in fijne schijfjes(max 0.5 cm dik). Meng de schijfjes met ketchap en appelsap en laat marineren ( ik doe dat meestal gedurende een nacht, korter kan ook )
Bak de tempeh goudbruin in een pan met een ruime hoeveelheid olie. Voeg er de sjalotjes aan toe, laat even meebakken. Voeg de kokosmelk toe met de look. Stevig laten inkoken ( de kokosmelk moet bijna volledig gereduceerd zijn). Voeg ketchap toe naar smaak. In Indonesiƫ voegen ze er ook goela djawa aan toe ( een soort bruine suiker). Je kan dit ook doen, maar ik vind de ketchap al zoet genoeg.
Opdienen met rijst en boontjes.
Ik bedenk nu net dat je dit ook zou kunnen maken met tofu ipv met tempeh....

3 opmerkingen:

 1. Dag kookmama's,
  Mijn kroost is dol op de vegetarische kaasburgers van de Colruyt (in het koelvak, de merknaam ontsnapt me nu even). Hebben jullie enig idee hoe ik deze zelf zou kunnen fabriceren?Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Tine,
  goh, ik heb eigenlijk nog nooit zoiets gemaakt ( zelfs nog geen kaaskroket -(....ik moet je het antwoord dus schuldig blijven. Als ik ergens een goed recept tegenkom, zal ik het zeker eens proberen en posten!!
  Veel groetjes
  MV

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hej tine, ik weet het ook niet meteen...
  ik weet zelfs niet wat vegetarische kaasburgers in de colruyt zijn.... (hun aanbod verschilt van winkel tot winkel een beetje, ik ben ze zelf nog niet tegengekomen maar zal er eens op letten)

  BeantwoordenVerwijderen